nieuws

17 nov 2009, 19:07

Roon Staal - neef van Ede - geeft concert in Der Aa Kerk

aterdagavond 21 november geeft zanger, pianist en componist Roon Staal (29) een concert in de Der Aa-kerk. Hiermee geeft hij een voorproefje van zijn nieuwe album ‘The Journey’ waar ook ‘Help me through the night’ van zijn oom Ede Staal op te beluisteren is. Roon Staal componeert songs in het Nederlands en

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Engels en wisselt deze tijdens zijn optreden af met een aantal bekende covers. Met een heldere en zuivere stem zingt hij ‘Bridge over troubled water’ en het ‘Panis Angelicum’. Zijn repertoire is uniek en tijdloos, kleine onderhoudende verhalen en gedichten maken het concert compleet. Staal richt zich momenteel op een solotournee door Nederland.

In zijn loopbaan als zanger, pianist en componist is Roon Staal beïnvloed door zanger Art Garfunkel (Simon & Garfunkel), waarvoor hij al eens de openingsact verzorgde in Helsinki. Ook singer-songwriter Gilbert O'Sullivan ontving Roon in zijn studio op Jersey. Hij is het die Roon stimuleerde vooral eigen composities te schrijven. Onlangs heeft Staal daar zijn nieuwe album ‘The Journey’ opgenomen dat eind november gepresenteerd zal worden.

Roon vertolkte op 11-jarige leeftijd in theater Carré in Amsterdam de rol van Gavroche in Les Misérables. In 2002 ontving hij voor zijn hoofdrol in de rockopera Tommy van The Who lovende kritieken voor zijn vertolking van de doofstomme en blinde jongen Tommy. In 2006 speelde hij in de musical Rembrandt in Carré. Hierin gaf hij een integere en ontroerende vertolking van de rol van Titus van Rijn, de zoon van Rembrandt, een rol gespeeld door Henk Poort.

Recent nam hij werk op met Russische musici in de havenstad Vladivostok. Het verblijf daar en in China en Zuid-Korea heeft hem verder geïnspireerd tot het schrijven van songteksten waarvan hij in de Der Aa-kerk enkele zal vertolken achter de piano.

Zaterdag 21 november
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 15,00
Reserveren via tel.: 06-54734082