nieuws

09 jan 2003, 00:12

RONDE VAN ITALIE DAAGT ‘GIRONINGEN’ VOOR DE RECHTER

De Ronde van Italië daagt de stichting Gironingen, die in mei de start van de ronde van Italië naar Groningen haalde, voor de rechter.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een bericht woensdagavond in NRC Handelsblad vindt RCS Sport, de organisator van de Ronde van Italië, dat de stichting ‘Gironingen’ zo snel mogelijk een schuld van 225.000 euro moet voldoen. Wanneer dat niet gebeurt, volgens er juridische stappen.
Zoals eerder gemeld kan Gironingen het bedrag niet betalen omdat het nog wacht op de betaling van twee rekeningen. Zo moet het Italiaanse bedrijf Sestante nog meer dan 110.000 euro aan de Groningse stichting betalen. Ook de KNWU staat nog in het krijt bij de Groningers, voor een bedrag van 113.000 euro.
Maar de KNWU ontkent dat het de 113.000 euro aan ‘Gironingen’had beloofd. Volgens de KNWU heeft het alleen bemiddeld tussen enerzijds Gironingen en anderzijds het ministere van VWS en de Nationale Sporttotalisator. Volgens NRC Handelsblad van maandagmiddag stelt pennigmeester R. Berting van Gironingen dat de KNWU het geld wel degelijk schuldig is aan Gironingen en staat de overeenkomst zwart op wit.