nieuws

26 dec 2011, 14:02

Groninger op snorfiets aangehouden na beroving bejaarde vrouw (83)

De politie heeft zaterdagmiddag een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden omdat hij op een gestolen snorfiets reed. De man werd naar het cellencomplex gebracht omdat hij nog een maand gevangenisstraf open had staan. Omdat de verdachte qua signalement voldeed aan een tasdiefstal eerder die middag in de B.S.F. von Suttnerstraat, werd hij hierover door de politie aan de tand gevoeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Die middag werd een 83-jarige vrouw uit Groningen gedupeerd toen ze haar boodschappen vanuit een winkelwagen in een fietstas wilde doen. Een onbekende man benaderde haar en nam de handtas van de oude vrouw weg. Omstanders wisten een goede omschrijving te geven van de verdachte.

 De Groninger die werd aangehouden voor het rijden op de gestolen snorfiets voldeed aan het signalement. De verdachte bekende de tas te hebben gestolen en deze ergens in de wijk in een prullenbak te hebben gedumpt. Agenten vonden even later in een prullenbak de gestolen tas, inclusief de inhoud. De spullen zijn naar de bejaarde vrouw gebracht. De politie onderzoekt of de 28-jarige Stadjer meer diefstallen heeft gepleegd.