nieuws

22 feb 2010, 12:12

Ron Jans volgend seizoen naar SC Heerenveen

Ron Jans gaat volgend seizoen bij SC Heerenveen aan de slag als hoofdtrainer. De 51-jarige Jans is op dit moment nog oefenmeester bij FC Groningen en maakt dus een opmerkelijke overstap. De leiding van Heerenveen kwam met Jans een tweejarig contract overeen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het werd al eerder bekend dat Jans Groningen zou verlaten na het lopende seizoen omdat hij volgens eigen zegge na een dienstverband van acht jaar toe was aan een nieuwe ervaring. Groningen stelde onlangs Pieter Huistra aan als vervanger, die momenteel nog in dienst is van Ajax.

Het seizoen wordt bij Heerenveen afgemaakt door interim-trainer Jan Everse. Hij is na Trond Sollied en Jan de Jonge alweer de derde hoofdcoach van dit seizoen bij Heerenveen. Yme Kuiper, directeur van Heerenveen, liet weten blij te zijn met de komst van Jans. Volgens hem is het een type trainer die uitstekend bij de club past en heeft Jans bewezen zijn vak te verstaan. Bovendien is het volgens Kuiper een voordeel dat Jans graag langere tijd bij een club werkt. “Dat past in onze cultuur”, aldus de directeur.

Jans volgde in 2002 trainer Dwight Lodeweges op bij FC Groningen. Daarvoor was hij assistent-trainer bij FC Emmen. In het verleden voetbalde hij voor PEC Zwolle, FC Groningen, Roda JC, het Japanse Mazda Sport en Veendam.