nieuws

28 sep 2009, 21:09

Ron Jans betreurt uitlating over publiek FC Groningen

‘Die Jans, die heeft helemaal gelijk! Dat publiek van FC Groningen moet niet meteen zo gaan zitten te fluiten. Het zijn geen fluitketels!’, aldus zondag enkele reacties op een opmerkelijke uitspraak van Ron Jans. Deze liet kort na de door FC Groningen gewonnen wedstrijd thuis tegen Vitesse weten teleurgesteld te zijn over fluitconcerten van het publiek, al na twintig minuten in de wedstrijd. Maar vandaag laat Jans in een verklaring op de website van FC Groningen weten spijt te hebben van kritiek op het Groningse publiek. ‘Het publiek heeft het recht haar mening te geven’, zo laat hij weten. Al heeft hij nog steeds weinig enthousiasme voor het gratis fluitoncert van het publiek. De directie van FC Groningen is in elk geval blij met de aangepaste visie van Ron Jans. Dit is wat Jans schrijft:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“En ik heb de behoefte hierop terug te komen. Ondanks de belangrijke 1-0 zege, had ik direct na afloop toch een heel vervelend gevoel en dan met name over de situatie rond de wissel van Thomas Enevoldsen. Dat is jammer, uitgerekend bij de eerste thuiszege van het seizoen. Dan behoort blijdschap namelijk te overheersen.”


Teleurstelling


“Direct na afloop van het duel heb ik mijn teleurstelling uitgesproken over de reactie van het publiek, dat met een afkeurend gefluit haar ongenoegen liet blijken. Een dag later kijk ik hier toch anders tegenaan”, laat Jans weten. “Ik ben nog steeds niet blij met het fluitconcert, maar het publiek heeft absoluut het recht haar mening te laten blijken over een wissel.”


Een mens


“De trainer heeft het recht te wisselen en het publiek mag hierover een mening hebben”, gaat Jans verder. “Maar ik ben ook maar een mens. Ik vind het alleen wel heel jammer dat de focus en aandacht op de wissels is komen te liggen en niet op de eerste winst in Euroborg, die weliswaar moeizaam tot stand kwam, maar ons in deze fase alleen maar verder kan helpen.”

(Bron: FC Groningen.nl)