nieuws

16 feb 2012, 10:10

Romantisch Groningen teleurgesteld na ‘valse’ Valentijnskaart

Enkele honderden studenten in de stad hebben begin deze week een Valentijnskaartje gekregen met daarop een mobiel nummer en de handgeschreven tekst 'Bel je me? Liefs H'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ontvangers van de kaart dachten waarschijnlijk een stille aanbidder te hebben.Maar niets bleek minder waar: het ging om een reclamestunt van het Noord Nederlands Toneel (NNT) voor de nieuwe voorstelling Hamlet. Wie het nummer belde, kreeg een voicemail te horen die was ingesproken door de acteur die Hamlet speelt. ‘Zie ik je in maart in de Stadsschouwburg?’, was zijn vraag.

Volgens René de Haan van het NNT stond de telefoon bij het gezelschap afgelopen dagen roodgloeiend. Enkele honderden mensen hebben het nummer gebeld, zegt hij. De meesten konden de actie wel waarderen. Een getrouwde vrouw die ook een kaart had gekregen, was wat minder gelukkig.

In de Machinefabriek in Groningen vindt donderdagavond een ‘Behind the Scenes’ plaats. Gasten van deze avond zijn Hans Jansen, universitair docent Engels aan de RuG, Dirkje Houtman, dramaturge en tekstbewerker en Merlijn Twaalfhoven, die de muziek voor Hamlet componeert. Hans Jansen en Dirkje Houtman nemen de bezoeker mee in de wereld van Shakespeare en ‘Hamlet’. Componist Merlijn Twaalfhoven vertelt over zijn (niet alledaagse!) aanpak bij ‘Hamlet’ en zijn eerdere geslaagde en mislukte ervaringen van klanklandschappen met soms wel honderden stemmen. De host van de avond, die om 20.30 uur begint, is Noraly Beyer.