nieuws

12 nov 2001, 00:12

Roel Vos (Koop): ‘’Geen schaduwboekhouding bij Blauwe Stad’’

Directeur Roel Vos van de Blauwe Stad en tevens adviseur van KoopTjuchem zegt dat er bij de realisatie van de Blauw Stad geen sprake is van ‘’schaduw-boekhouding’”. Hij zei dat zaterdagmiddag aan de vooravond van de officiële start van de bouw van de Blauwe Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vos zei een en ander in reactie op de vraag van een verslaggever van het Radio 1 journaal. Diens vraag was actueel omdat Koop Tjuchem zeer ernstig in opspraak is geraakt na onthullingen van oud-medewerkers Bos. Die beschuldigt niet alleen Koop Tjuchem maar alle grote Nederlandse aannemers van fraude. Wanneer Bos die beschuldigingen kan waarmaken gaat het om de grootste bouwfraude uit de Nederlandse geschiedenis. Volgens Bos werd er bij Koop Tjuchem een schaduwboekhouding gevoerd, waaruit blijkt dat de overheid aanzienlijk meer voor projecten betaalde dan nodig was. Dat was een gevolg van prijsopdrijving door een kartel-achtig systeem van prijsafspraken. Volgens PvdA-Kamerlid van Gijzel zou de staat daardoor minstens een miljard teveel hebben betaald.
Volgens Vos – die ook jarenlang voorzitter was van RTV Noord – is er bij de Blauwe Stad in elk geval geen sprake geweest van ‘schaduwboekhouding’.’’ Éerst hebben wij zelf uitgerekend wat een project ongeveer zou moeten kosten. Vervolgens hebben wij offertes gevraagd aan aannemers en die bedragen kwamen aardig overeen’’, zo betoogde hij voor het Radio 1 Journaal.
(Reacties:info@gic.nl)