nieuws

11 aug 2009, 06:06

Rode loper van anderhalve kilometer langs kades in Delfzijl

Delfzijl krijgt de langste rode loper ter wereld: met een lengte van maar liefst anderhalve kilometer. Binnen twee weken wordt begonnen met de aanleg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie van DelfSail 2009 wil namelijk ook de kwetsbare doelgroepen te laten meegenieten van dit evenement. Daarom wordt speciaal voor ouderen en gehandicapten een heuse Rode Loper uitgelegd langs de kaden van zo’n anderhalve kilometer.

 Dit nieuwe initiatief is bedoeld om mensen die gebruik maken van een rolstoel, rollator of scootmobiel, ruim baan te geven en comfortabel de schepen te laten bewonderen. Hen wordt aangeraden gebruik te maken van de Rode Loper voor een betere bereikbaarheid binnen het evenement.

Andere bezoekers wordt gevraagd de Rode Loper zo veel mogelijk vrij te laten voor genoemde doelgroepen. Voorts wordt ouderen geadviseerd om DelfSail 2009 vooral in de ochtend en vroege middag te bezoeken en de piekuren te mijden. Op deze wijze is het voor iedere bezoeker mogelijk DelfSail optimaal te ervaren, aldus de organisatie.