nieuws

10 mrt 2011, 21:09

Robben weer actief voor FC Groningen

Arjen Robben keert terug bij FC Groningen. Niet als voetballer deze keer, maar als ambassadeur van de supportersvereniging. Komende zaterdag 12 maart 2011 rondom de wedstrijd Bayern München – Hamburger SV zal voorzitter John Schurer van de Supportersvereniging FC Groningen voetballer Arjen Robben officieel installeren als ambassadeur van de vereniging.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In oktober maakte Schurer bekend dat Robben graag zijn naam wilde verbinden aan de supportersvereniging van de club waar hij zijn imposante loopbaan ooit begon.

Voor deze gelegenheid heeft de vereniging een speciaal kunstwerk laten ontwerpen door studenten van kunstacademie Minerva. In samenwerking met grafisch bureau Studio Plakband, opgezet door studenten van de academie, werd in december een zogenaamde pitch georganiseerd, waarbij studenten hun ontwerp voor het kunstwerk mochten aanleveren.

Het fraaie ontwerp van Anouk Paap en Pieke Derks viel het meest in de smaak en is de afgelopen maanden gerealiseerd.
De basis van het kunstwerk is de provincie Groningen, gehouwen uit groen natuursteen, waarin FC Groningen het hart vormt. Vanuit de provincie groeit een helder doorzichtige trap, in de vorm van het kenmerkende logo van FC Groningen.

De trap symboliseert zowel de opmars van Robben vanuit Groningen richting de absolute wereldtop, als ook zijn terugkomst naar Groningen wanneer de omgekeerde weg wordt bewandeld. Het is zowel de trap naar succes als de trap naar Robbens wortels.