nieuws

09 jan 2018, 09:09

Rob Mulder aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk

Rob Mulder aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk

Journalist Rob Mulder is maandag door de politie aangehouden en verhoord over zijn bezit van zwaar vuurwerk. Dat heeft hij zelf bevestigd tegenover het Dagblad van het Noorden. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mulder mocht het politiebureau na een paar uur weer verlaten. Hij wil verder niets kwijt over de zaak en de verloop van het verhoor. De politie wil alleen zeggen dat ze een aanhouding hebben verricht in verband met illegaal vuurwerkbezit, maar niet dat het ook om Rob Mulder gaat.

De journalist maakte eind vorig jaar een reportage voor RTV Noord, waarin hij wilde aantonen hoe makkelijk het is om aan illegaal vuurwerk te komen. Die reportage leidde tot ophef, omdat zowel de ‘schimmige verkoper van illegaal vuurwerk’ als een reguliere handelaar dezelfde trui aan hadden.

Het zou daarbij niet gaan om fakenews, maar Mulder zou wel journalistieke middelen hebben gebruikt die in ethisch opzicht ongepast zijn. Ook zou hij een vuurwerkpakket als cadeau hebben aangenomen.

RTV Noord zette Mulder op non-actief en laat Peter Sijpersma, voormalig hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden, onderzoek doen naar de zaak. De uitkomst van dat onderzoek wordt binnenkort verwacht.

Het Openbaar Ministerie moet een besluit nemen over de eventuele vervolging van Mulder in verband met bezit van illegaal vuurwerk.