nieuws

21 okt 2002, 00:12

RKC-fans willen schadevergoeding van FC Groningen

Fans van RKC Waalwijk eisen een schadevergoeding van FC Groningen. Dat meldt tussen de middag Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De RKC fans zijn boos omdat ze een kwartier voor tijd het stadion van FC Groningen moesten verlaten. Dat was volgens de politie noodzakelijk om relletjes te voorkomen. Die dreigden omdat FC Groningen op dat moment met 0-3 achter stond. Uiteindelijk werd het nog wel 2-3, maar de zevende nederlaag op rij was een feit.
Honderden boze fans van hekkensluiter FC Groningen blokkeerden na de thuisnederlaag tegen RKC (2-3) zondagmiddag nog wel de hoofduitgang van het stadion in het Oosterpark. Daardoor kon onder meer de spelersbus van RKC niet op een normale manier vertrekken. Ze eisten het vertrek van trainer Lodeweges, omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor het zevende verlies op rij van FC Groningen.
Maandagmorgen eiste ook het Dagblad van het Noorden in een commentaar het vertrek van Lodeweges. Maar het bestuur van FC Groningen heeft laten weten dat de trainer zijn contract gewoon kan afmaken.
Twee uur na de wedstrijd zondagmiddag was er nog veel politie bij het Oosterparkstadion, waaronder mobiele eenheid, op de been.