nieuws

18 mei 2010, 14:02

Rinkelende belletjes in binnenstad: actie om fietsend winkelen in Groningen te bevorderen

Boodschappen doen in de binnenstad? Spring op de fiets en ga ‘met belgerinkel naar de winkel’. In 140 winkels krijg je tot en met 29 mei een sticker als je op de fiets komt. Met volle kaarten maak je kans op mp3-spelers, kleding, boeken, cd’s, fietspompen, dinerbonnen of een hippe multifunctionele Groninger duurzame designfietstas. In elke deelnemende winkel liggen spaarkaarten voor de stickers. De winkels zijn te herkennen aan de posters. De campagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’ moet mensen stimuleren om op de fiets boodschappen te doen door fietsen te belonen. Groningen (140

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

winkels) is één van de vijftien gemeenten die meedoet. Alleen in Amsterdam Nieuw-West (182 winkels) en Harderwijk (168) doen meer winkels mee.


Gezond


‘Fiets en je wint altijd!’ is de slogan van de campagne. Deelnemers maken niet alleen kans op prijzen, fietsen levert altíjd winst op: fietsen is gezond en snel, goed voor de luchtkwaliteit en klimaat én houdt winkels in de gemeente bereikbaar. Redenen genoeg voor de gemeente Groningen om mee te doen.
Kijk voor een overzicht van de deelnemende winkels in de stad op

www.belgerinkel.nl.