nieuws

01 jul 2002, 00:12

Rijkswaterstaat: 'Neem vakantie tijdens opknapbeurt Ringweg; maar binnenstad blijft bereikbaar'

Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan om de Ringweg om Groningen zoveel mogelijk te mijden tijdens de bouwvak. Ook roept de instantie de gebruikers van de Ringweg op om tijdens de afsluiting van de zuidbaan meer gebruik te maken van de fiets en het openbaar vervoer. Maar de Binnenstad van Groningen blijft via alternatieve routes goed bereikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rijkswaterstaat zegt te beseffen dat de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg onherroepelijk tot overlast zal leiden. “We doen er echter van alles aan om dit tot een minimum te beperken”, aldus voorlichter Marie-Lou Gregoire namens de instantie.
Daarom vraagt Rijkswaterstaat de Groningse automobilisten om de auto van 5 juli tot en met 11 augustus zoveel mogelijk thuis te laten. Ook is er contact gezocht met het bedrijfsleven en transportbedrijven, om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk vrachtverkeer de Ringweg aandoet in deze periode.
Rijkswaterstaat heeft alvast ideeën aangedragen voor het thuis laten van de trouwe vierwieler. Maak gebruik van 'de fiets, de trein, de Citybuslijnen, de andere buslijnen, carpoolen, vanpoolen (samen in een busje), andere werktijden, andere laad- en lostijden', aldus Rijkswaterstaat in haar folder over de werkzaamheden. De instantie geeft echter de voorkeur aan een zonnige oplossing: “U kunt ook vakantie nemen!”