nieuws

19 aug 2002, 00:12

Rijkswaterstaat geeft bedankje weg op radio

Rijkswaterstaat gaat in een radiospotje de noorderlingen bedanken voor hun medewerking aan de opknapbeurt aan de Zuidelijke ringweg. Het spotje wordt uitgezonden op Radio Noord, Radio Friesland en Radio Drenthe.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rijkswaterstaat zendt het spotje uit omdat ze bijzonder goed te spreken is over het begrip van zowel weggebruikers en omwonenden. De tevredenheid over de opknapbeurt was wederzijds. Toen de eerste auto’s de ringweg opdraaiden zag hoofdingenieur Hoogland van Rijkswaterstaat Noord-Nederland allemaal duimen de lucht ingaan. “Terwijl ze normaal gesproken eerder hun middelvinger opsteken.”
Aannemer Koop Tjuchem was erg verheugd dat de omwonenden nauwelijks klaagden over geluidsoverlast. “Terwijl het heien meer lawaai veroorzaakten dan we dachten”, aldus projectleider Grotenhuis. “Daar proberen we volgende keer wat aan te doen.” Dat zal dan volgend jaar zijn als het tweede deel van de opknapbeurt van de Zuidelijke ringweg begint.
Koop Tjuchem en Rijkswaterstaat zijn eveneens zeer te spreken over de onderlinge samenwerking. Voor het eerst nam een aannemer allerlei taken over van Rijkswaterstaat. Zo schreef Koop onder andere het verkeersplan.
Overigens wilde de samenwerking tussen de overheden in eerste instantie helemaal niet vlotten. “Het proces verliep eerst heel moeizaam. Er waren best wel wat problemen, maar uiteindelijk keken we gelukkig dezelfde kant uit”, aldus projectleider Kramer van Rijkswaterstaat.