nieuws

11 nov 2001, 00:12

Rijksuniversiteit Groningen zit met 160.000 vrije dagen in de maag

De Rijksuniversiteit Groningen zit met een gigantisch stuwmeer van 160.000 vrije dagen van al haar medewerkers in de maag. Zij kunnen deze vrije dagen onmogelijk opnemen, en uitbetalen is veel te kostbaar, zo ontdekte de Universiteitskrant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in de Universiteitskrant (UK) van vandaag hebben de circa vierduizend medewerkers nog in totaal zo’n 160.000 vrije dagen tegoed. Dat is anderhalf keer het aantal vrije dagen waarop het totale personeelsbestand aan de RUG een jaar lang recht heeft.
Maar het College van Bestuur is slim genoeg om dat niet toe te staan. Zou het college vervolgens in een royale bui zeggen: ‘Okay, jongens, we betalen jullie die dagen dan maar uit!’, dan zou dat de RUG op een afkoopsom van tachtig miljoen gulden komen te staan, zo blijkt uit het artikel. Zo’n bedrag zit er echter niet in de schatkist.
Het is daarom nu onduidelijk hoe de RUG zichzelf nu uit deze Gordiaanse knoop weet te bevrijden. In elk geval is de RUG gesprekken gestart met leidinggevenden om alsnog te komen tot een afbouw van de vrije dagen.