nieuws

28 feb 2009, 10:10

Rijksuniversiteit Groningen verwacht vrijdag vijfduizend aankomende eerstejaars

Naar schatting 5000 aankomende studenten bezoeken vrijdag 6 maart de Open dag op locatie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze maken er uitgebreid kennis met een of twee opleidingen. De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen. Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur, het middagprogramma om 14.00 uur. In de pauze, tussen 12.00 en 14.00 uur, kunnen de aankomende studenten informatiemarkten in het Academiegebouw en het Sportcentrum bezoeken, kennismaken met de vele mogelijkheden op cultureel en sportief gebied of zelf aan de slag bij Science Linx.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een college volgen, praten met ouderejaarsstudenten, docenten en studieadviseurs, rondkijken in de bibliotheek, het laboratorium, talenpracticum of computerruimte. Mensen ontmoeten met wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks wellicht 4 of 5 jaar of zelfs langer woont. Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Open dag op locatie van vrijdag 6 maart.

Alle 60 bacheloropleidingen van de RUG doen mee aan de Open dag op locatie. De aankomende studenten kunnen maximaal twee studies bezoeken. Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur. Om 14.00 uur start de tweede ronde van de programma’s bij de opleidingen. Deze duren tot 16.00 uur. Uiteraard besteden de opleidingen aandacht aan de mogelijkheden om na het voltooien van de bacheloropleiding ook een masteropleiding aan de RUG te volgen.

Informatiemarkten
Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met de studiefinanciering? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van loting en selectie? Is het moeilijk om een kamer te vinden? Kent Groningen een leuke introductieperiode? En welke studentenverenigingen zijn er zoal? Deze en andere vragen worden beantwoord op de informatiemarkten die plaatsvinden tussen 12.00 en 14.00 uur in het Academiegebouw in het centrum en in het Sportcentrum op het Zernikecomplex.

Sport
Elke Groningse student kent de riante sportfaciliteiten van het Sportcentrum van RUG en Hanzehogeschool. De aankomende studenten kunnen daar al even aan ruiken door op 6 maart tussen 12.00 en 14.00 uur het Sportcentrum te bezoeken en te ervaren dat zowel recreatieve sporters als topsporters er vele mogelijkheden hebben.

Cultuur
Het cultureel studentencentrum USVA speelt een belangrijke rol in het culturele leven in de stad Groningen. Studenten volgen er cursussen, doen mee aan een workshop of bezoeken een voorstelling. Op 6 maart kunnen aankomende studenten vrijblijvend rondkijken in het USVA-pand. En in het Academiegebouw treedt tussen 12.30-13.30 uur theatersportgroep Ulteam op.

Science Linx
In de middagpauze kun je ook de permanente tentoonstelling van Science LinX bezoeken in de Bernoulliborg op het Zernikecomplex. Daar kun je aan de hand van opstellingen en games kennismaken met natuurwetenschappen en technologie. Speel een potje MindBall, waarbij de meeste relaxte speler wint; hang de raddraaier uit en maak aminozuren met het Riborad; of laat je wegblazen door onze tornadomachine…