nieuws

11 okt 2002, 00:12

Rijksuniversiteit Groningen jaagt op ‘hatemailer’

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) laat de mailactiviteiten van een onbekende niet over haar kant gaan. Het heeft medewerkers aan het speuren gezet om de herkomst van de hatemail te achterhalen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

]Sinds een week zoeft een mailtje waarin de RUG verbaal wordt aangevallen over het net. Het is gericht aan potentiele studenten uit het buitenland die aan de universiteit willen studeren. Het mailtje beschrijft een RUG die niet meer van het oude niveau zou zijn. De onbekende mailer wil daar voor waarschuwen.
De universiteit tast nog in het duister over de herkomst en de achtergrond van het bericht, maar neemt niettemin maatregelen en zoekt hard naar de oorsprong. Ze doet met de computers van het RC, het Rekencentrum, waar voor een miljoentje of wat aan apparatuur staat. Ze proberen te achterhalen via welke provider dit is gestuurd. Daarnaast gaat het bureau Internationale Samenwerking van de universiteit een waarschuwing op internet plaatsen voor buitenlandse studenten. In de mail roept de afzender buitenlandse studenten op de RUG te mijden. 'Deze universiteit was ooit een goede, maar is nu die reputatie kwijt'.