Nieuws

Rijksuniversiteit Groningen: geldzorgen, daarom sobere lustrumviering

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft geldzorgen. Dat heeft onder meer te maken met de sterk gestegen energiekosten. Om financiële problemen niet nóg groter te maken is besloten de tering naar de nering te zetten.


Leestijd: 1 minuut

Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil weerbaar blijven in roerige tijden
Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil weerbaar blijven in roerige tijden

Daarom zal een lustrumviering, die volgend jaar gehouden wordt wanneer de RUG 410 jaar oud wordt, aanzienlijk soberder zijn dan gepland. Volgens de Universiteitskrant, die dit meldt, zal de lustrumviering worden ingekort tot vijf dagen: van dinsdag tot en met zaterdag.

Ook waren er een aantal grote evenementen geplanned, waaronder een publieksevenement, maar de RUG heeft besloten daar vanaf te zien. Wel zullen er publieksevenementen in kleinere vorm worden georganiseerd.

Door de bezuinigingen zal de lustrumvering al met al een somber en ingetogen karakter hebben. Maar volgend Jouke de Vries, voorzitter van het College van Bestuur, is het niet zo dat alle festiviteiten worden geschrapt, want er blijft reden voor een kleiner feestje, gezien de historie van de Groningse universiteit, zal laat hij de Ukrant weten.

(Foto: archief).