nieuws

28 sep 2002, 00:12

Rijksuniversiteit Groningen bestookt door aanbiedingen oplichters

De Rijksuniversiteit wordt bestookt door oplichters. Dat meldt vandaag, vrijdag, de Universiteitskrant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in de U.K. van vrijdag heeft de Financieel Economische Dienst van het Bureau van de Universiteit vorige week alle faculteiten gewaarschuwd voor’ spooknota's’ van malafide advertentieverkopers. De laatste maanden komen die steeds vaker voor.
Volgens het bericht zouden pseudo-bedrijven als de Uitgevers Combinatie Arnhem, UTP AG uit Zwitserland en Telepromotion Limburg personeelsadvertenties uitpluizen op zoek naar contactgegevens. ‘Vervolgens bellen ze op een onbewaakt moment, liefst vrijdagmiddag, contactpersonen en secretariaten met verzoeken om nadere informatie. Gebruikmakend van de verwarring sturen ze per fax offertes, opdrachtbevestigingen of nota's voor advertenties, met machtigingen om de bijbehorende bedragen van rekeningen af te schrijven’, schrijft de Universiteitskrant.
Secretaresses van de RUG hebben formeel geen tekenbevoegdheid, maar ze zwichtten voor de dreigende toon van de advertentie-verkopers. Recent zijn er op die manier drie keer mensen ingetuind. De overgeschreven bedragen varieerden van 400 tot 2000 euro.
Meer informatie: www.rug.nl/uk