nieuws

06 dec 2002, 00:12

‘Rijke ouders moeten niet nog meer betalen voor creches in Groningen’, zegt SP

De SP in de Groningse gemeenteraad vindt het niet terecht dat ouders met een stevig inkomen veel meer moeten gaan betalen voor de opvang van hun kinderen in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ouders met een stevig inkomen moeten veel meer gaan betalen als bijdrage voor de peuterspeelzaal. In de raadscommissie was er verbazing over dat de SP daartegen pleitte. Raadslid Anna Riemersma legt uit: peuterspeelzalen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Eigenlijk zouden ze net als basisscholen gratis moeten zijn. Dat kunnen we niet regelen zonder extra rijksgeld.
Maar dat is geen reden om de ouderbijdrage zo te verhogen dat de meer verdienende ouders de peuterspeelzaal gaan mijden. Op speelzalen moeten kinderen met allerlei achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. De extra 131.000 euro die de verhoging moet opleveren, moet de gemeente maar bijpassen. Naast aftopping van de verhoging pleitte Riemersma ook voor verlaging van de laagste tarieven. Geld mag voor niemand een probleem zijn als het om de peuterspeelzaal gaat.