nieuws

05 mei 2003, 00:12

Rhythm&Blues Night op 3 mei in Oosterpoort verwacht enorme belangstelling

De Oosterpoort probeert al enige jaren de meest interessante ontwikkelingen uit de roots, blues, americana en country naar Groningen te halen. Op de Rhythm & Bluesnight, die plaatsvindt op zaterdag 3 mei, kan de muziekliefhebber ook dit jaar weer zijn hart ophalen. Het programma topnamen dat dit jaar De Oosterpoort zal aandoen is namelijk weer zeer uitgebreid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Al eerder aangekondigd zijn optredens van het Taj Mahal Trio * The Jayhawks ‘Special Acoustic Performance’ * Buddy Miller * Jimmy Lafave * Kathleen Edwards * Alvin Youngblood Hart * Buddy Miller * Jason & The Seatsniffers. Nu is nogmaals een behoorlijk aantal grootheden aan het festival toegevoegd, zodat het programma van de Rhythm & Blues Night 2003 nu al bijna compleet is. En hier zijn we trots op, want nog niet eerder waren in zo’n vroeg stadium al zoveel namen bekend!
**Shemekia Copeland Ze stond al eerder op de Rhythm & Bluesnight in Groningen, deze ‘Queen of the Blues’ en dochter van blueslegende Johnny Copeland. Op 18- jarige leeftijd debuteerde ze met het album ‘Turn the heat up’ en sindsdien is haar krachtige stem niet meer weg te denken van de grote internationale bluespodia. Haar podiumperformance laat er geen twijfel over bestaan; hier staat één brok blues! **Slobberbone De vierde cd ‘Slippage’ van de alt countryboys van Slobberbone staat vol ongepolijste nummers, waarop zanger Brent Best met zijn karakteristieke grommende stem het typische Slobberbone geluid weer als een huis neerzet. De countryrockband Slobberbone bestaat alweer tien jaar en speelt zaal na zaal plat met hun grungy gitaarsound en bonkende drums. Opvallend zijn ook de bizarre teksten van frontman Best die voornamelijk thema’s behandelen als sex, drugs and rock ‘n’ roll. En dat is precies wat we willen op de Rhythm & Bluesnight. **David Poe Na zijn debuutalbum uit 1997 bleef een nieuw album van David Poe jarenlang uit. Was hij zich aan het bezinnen op een eigen stijl? Niet onwaarschijnlijk, want zijn debuut bevatte zowel jazz, country als americana. Of was het omdat hij het druk had als support-act van o.a. Tori Amos, The Jayhawks of Joan Baez? In ieder geval is de titel van zijn tweede album toepasselijk ‘The late album’ genoemd. Op deze laatste plaat weerklinkt het grote talent van deze (ook visueel aantrekkelijke) David Poe en krijgt hij het weer voor elkaar een prachtplaat te maken die in geen enkel hokje te plaatsen is.