nieuws

20 dec 2001, 00:12

Reusachtige kerstboom Vismarkt dreigde om te vallen

De mensen van de Groningen City Club (GCC) waren woensdagmiddag even in rep en roer. Het leek er namelijk op dat de reusachtige kerstboom op de Vismarkt om dreigde te vallen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen: de stam was los geschoten waardoor de kerstboom scheef kwam te staan. De boom is inmiddels weer stevig vastgezet door medewerkers van Openbare Werken.
Bezoekers van de binnenstad hoeven zich overigens geen zorgen te maken: doorgaans wordt er eens in de paar dagen gecontroleerd of alles nog stevig verankerd is. Hoe de boom is los geschoten is niet bekend. Theo Horst van GCC vermoedt dat het een samenloop van omstandigheden was. “Gewoon pech, denk ik. Het kwam in ieder geval niet door de wind.”
De bomen op de Grote Markt en Vismarkt zouden in eerste instantie blijven staan tot 2 januari. De brandweer gooide echter roet in het eten. Het zou te gevaarlijk zijn als de kerstbomen er tijdens de jaarwisseling nog zouden staan. De bomen worden nu op 27 januari weer weggehaald. Ze beginnen dan een nieuw leven ondersteuning van ooievaarsnesten.