nieuws

08 feb 2008, 09:09

Republiek “New Grrunnen’ leidt tot enthousiaste reacties

Het in de Groninger Internet Courant gepresenteerde plan voor een creatieve revolutie in Groningen heeft veel reacties opgeleverd. Veel lezers zijn het er hartgrondig mee eens dat Groningen zich vooral onafhankelijk verder moet ontwikkelen en dat gewaagde of gedurfde ideeën een kans moeten krijgen. De initiatiefnemers hebben inmiddels een website in te leven geroepen: www.newgrrunnen.gr New Grrunnen is een onafhankelijk initiatief, belangeloos en vrij van politiek. Pavlov Medialab uit Groningen is moderator en producent.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe site wordt de komende weken nog aangevuld. Op de site kunnen lezers hun droom opsturen, het pamflet van de initiatiefnemers lezen, of reageren. Volgens woordvoerder Marjan Moes van Pavlov Medialab is er een volgorde bedacht voor de inzendingen.

‘We vragen de mensen eerst hun droom op te sturen. Dat kan van 6 tot 18 februari. Daarna gaan we mensen vragen om de kracht van Groningen te beschrijven. Dat kan van 20 februari tot 3 maart. En ten slotte kunnen mensen hun plannen opsturen, dit kan van 5 maart tot 17 maart”.

De weken erna worden er werkgroepen gevormd
De initiatiefnemers brengen mensen samen om over bepaalde thema's na te denken En worden de denkers aan de doeners gekoppeld

De einddatum is nog niet vastgesteld, maar in het weekend van 18/19/20 april wordt er 24uur gebouwd aan New Grrunnen. Dat is de eindmanifestatie.

Bouwers/vormgevers kunnen zich ook aanmelden via reageer@newgrrunnen.gr