nieuws

16 mei 2002, 00:12

René Paas: winst CDA ‘verpletterend’

De Groningse CDA-wethouder René Paas noemt de winst van zijn partij ‘verpletterend’. “Dit is aanzienlijk meer dan ik had verwacht. In de stad zijn we de tweede partij. Dat is nooit eerder gebeurd.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Paas heeft de CDA de winst verdient, omdat de partij sinds de verkiezingsnederlaag in 1994 succesvol aan een partijreorganisatie heeft gewerkt en lijsttrekker Balkenende binnen de partij een ‘zeer robuuste’ positie heeft. Van de suggestie dat de CDA rustig achteruit heeft geleund, terwijl Paars vanzelf in elkaar stortte, wil Paas niets horen. “Wij hebben een rustige en constructieve oppositie gevoerd. Dat is onze stijl. Dat we niet elke week de krantenkoppen hebben gehaald, betekent niet dat we niks hebben gedaan”, aldus de Groningse wethouder.
Dat de CDA in de stad Groningen met grote afstand achter de PvdA is geëindigd, vind Paas niet opmerkelijk. “Je moet kijken naar de veranderingen ten opzichte van de vorige verkiezingen. In de stad zijn we anderhalf keer zo groot geworden en de tweede partij in de stad. Ik kan me niet herinneren wanneer dat eerder is gebeurd.”