nieuws

06 jul 2010, 14:02

Rehwinkel: geen voetbal op groot scherm in binnenstad

In tegenstelling tot veel andere steden kan er vanavond in Groningen, als Nederland het in de halve finale tegen Uruguay op moet nemen, geen voetbal worden gekeken op een groot scherm. Burgemeester Peter Rehwinkel sluit echter niet uit dat, als Nederland in de finale terecht komt, er in de Euroborg of op de Drafbaan in het Stadspark een mega tv-scherm wordt geplaatst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groot scherm of niet. Groningen is en blijft de gezelligste stad om voetbal te kijken, aldus Rehwinkel. Hij reageert daarmee op een bericht vanochtend in de Volkskrant dat enkele PvdA-gemeenteraadsleden vanavond afreizen naar Leeuwarden om de wedstrijd daar op een groot scherm te volgen. ‘Ze lopen een hartstikke gezellige avond in Groningen mis’, bezweert de burgemeester.

Volgens Rehwinkel is er vanuit de Groningse horeca geen behoefte aan een groot scherm op de Grote Markt. Een vergunning daarvoor moet bovendien weken van te voren worden aangevraagd. Hoewel de kans nihil is dat er, mocht Nederland doorgaan naar de finale, zondag een groot scherm in de binnenstad komt, is de kans nog niet verkeken dat er in de Euroborg of op de Drafbaan massaal naar de wedstrijd gekeken kan worden. ‘Maar het moet dan wel om een goed georganiseerd initiatief gaan.’