nieuws

21 okt 2009, 16:04

Rehwinkel doet ‘Serious Request’ bij provincie voor meer geld

Burgemeester Rehwinkel hoopt dat de provincie Groningen meer geld beschikbaar stelt voor de organisatie van 3FM's actie ‘Serious Request’. Komende winter nemen drie radio-dj’s plaats in een Glazen Huis op de Grote Markt om geld in te zamelen voor het goede doel. Volgens hem blijft het bedrag dat door de provincie beschikbaar wordt gesteld ver achter bij dat van de gemeente. “Bij deze doe ik een ‘Serious Request’ aan de provincie voor meer geld.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rehwinkel meldt dat het project steeds meer vorm krijgt. De actie vindt plaats tussen 18 en 24 december op de Grote Markt. In november vindt er in Hilversum een landelijke kick-off plaats. “Er is nog niet veel bekend over het programma”, vult hij aan. “Dat wordt altijd pas laat bekend gemaakt. Zelf zijn we al wel bezig met een aantrekkelijk programma, waarbij we Groningen zo goed mogelijk op de kaart willen zetten. We steken er dan wel geld in, maar het kan ons ook zeker wat opleveren. We verwachten dat er heel wat mensen naar de stad komen.”

Volgens de burgemeester worden er niet alleen door het bedrijfsleven en burgers initiatieven opgezet om geld in te zamelen. Zo worden er ook bij de gemeente acties opgezet en vroeg Rehwinkel aan zijn wethouders en ambtenaren om de contacten in de eigen beleidsterreinen warm te maken voor ‘Serious Request’.