nieuws

03 jun 2002, 00:12

Regiopolitie onderzoekt moord op 79-jarige Groningse

De Regiopolitie Groningen is met man en macht bezig met het onderzoek naar de dood van een bejaarde vrouw uit Sappemeer. De vrouw werd zaterdagavond doodgestoken, vermoedelijk door een 42-jarige zoon.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij een familiedrama in een woning aan de Noordbroeksterstraat in Sappemeer is zaterdagavond een 79 jarige vrouw gedood, vermoedelijk door het toebrengen van messteken. Tevens raakte een zoon (46) van de vrouw zwaar gewond. Hij is met diverse steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis waar hij meteen is geopereerd. Zijn toestand lijkt stabiel.
Als verdachte werd meteen na het incident een 42-jarige zoon van de vrouw aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten na in het kort te zijn gehoord door de hulpofficier van justitie. Beide broers, respectievelijk woonachtig in Eindhoven (slachtoffer) en Den Bosch (verdachte) waren zaterdagavond op bezoek bij moeder. Er moet iets zijn gebeurd of gezegd waarbij de verdachte broer met een mes heeft ingestoken op moeder en zijn broer. Zijn moeder overleed meteen in de huiskamer.
De broer vluchtte gewond naar buiten en zakte daar ineen. Buren hielden de verdachte in bedwang en waarschuwden de politie die korte tijd later ter plaatse was. De technische recherche heeft inmiddels een sporenonderzoek ingesteld. De politie houdt zich de komende tijd bezig met het verzamelen van informatie over de werkelijke toedracht en de aanleiding tot de steekpartij.