nieuws

17 apr 2002, 00:12

Regentonnen-actie Westerkwartier nu al succes

Een actie in het Westerkwartier vanuit Grootegast om zuiniger om te springen met water is een groot succes geworden. Dat meldt althans initiatiefnemer het Ecoteam Groningen. Het Ecoteam is nu al in z’n sas met de uitslag van de actie, die eigenlijk nog moet beginnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maar wel blijkt er grote animo voor het bestellen van tonnen om regenwater in op te vangen en te hergebruiken. Tijdens de actie ‘Een Ton voor Water’ hebben tot nu toe zo’n 150 inwoners van de gemeenten Leek, Marum en Grootegast een ‘actie-regenton’ besteld. Hierdoor dragen ze niet alleen bij aan waterbesparing in Nederland, maar ook aan schoon drinkwater in een ontwikkelingsland. Want van elke verkochte regenton wordt €5,- afgedragen aan de NOVIB.
Op zaterdag 20 april kunnen de regentonnen tussen 10.00 en 14.00 uur worden afgehaald bij de gemeentewerf in Grootegast. De werf wordt voor deze gelegenheid omgedoopt tot Water-Informatiemarkt. Bijzonder is dat de kopers van een ‘actie-regenton’ op de Water-Informatiemarkt zelf kunnen bepalen naar welk waterproject de opbrengst gaat. Ook mensen die geen regenton besteld hebben zijn hier van harte welkom: de markt is gratis.