nieuws

16 feb 2011, 11:11

Reeën Hortus niet van plan te vertrekken

Het is de Hortus in Haren nog steeds niet gelukt de vijf reeën uit de tuin te verjagen. Onlangs maakte de botanische tuin bekend als lokkertje bossen rozen in de strijd te gooien, maar zonder succes. De Hortus heeft nu zijn hoop gevestigd op bewegingssensoren. Zodra een van de reeën door een gat in de omheining de tuin verlaat, geven de sensoren een melding af en kunnen de medewerkers direct in actie komen om het hek te dichten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerder van de Hortus zitten op twee plekken gaten in de omheining die rond de tuin loopt. Zodra een van de dieren via de gaten de tuin verlaat, slaan de sensoren alarm. Medewerkers van de Hortus kunnen dan direct in actie komen in de omheining te dichten en de dieren op die manier buiten de deur te houden.

Eerder al werden er rozen aan de buitenkant van het hekwerk gelegd in de hoop dat de dieren over het hek naar hun maaltje zouden springen. Helaas voor de Hortus bleven de rozen onaangeroerd. ,,Blijkbaar stond het eten in de tuin de reeën meer aan’, verklaart de zegsman.

De Hortus zit al maanden met de vijf reeën in zijn maag. De dieren doen zich te goed al aan planten, knoppen, bloemen en bloembollen en richten op die manier veel schade aan. Het plan om de dieren af te schieten is voorlopig van de baan. De Hortus hoopt dat het lukt om voor 1 april, als de Hortus de deuren weer opent, de dieren te verjagen.