nieuws

01 jan 2008, 12:12

Recorddrukte jaarwisseling Groningen; dertien arrestaties

De jaarwisseling 2007/2008 in de provincie Groningen is gekenmerkt door zeer dichte mist en de vele meldingen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. De politie heeft het qua hoeveelheid meldingen nog nooit zo druk gehad. De politie heeft gedurende de nacht dertien aanhoudingen verricht voor brandstichting, huiselijk geweld, mishandeling, vernieling of openlijk geweldpleging en het niet voldoen aan bevel of vordering. De Mobiele Eenheid (ME) is bovendien in de Barnsteenstraat en aan de Stoepemaheerd in Groningen opgetreden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit nadat de politie door een groep personen met flessen, vuurwerk en andere projectielen waren bekogeld. Ook had men in de dichte mist diverse ruiten vernield. Na een korte charge van de ME keerde de rust weer terug in Vinkhuizen en Beijum. Ook op andere locaties werden agenten of de dienstvoertuigen bekogeld met vuurwerk of andere voorwerpen. Een aantal personen is hierbij aangehouden. Regiopolitie Groningen zal ook in 2008 hard optreden tegen geweld tegen hulpverleners.

De politiemeldkamer heeft vanaf 31 december 18.00 tot 1 januari 06.00 uur ruim 1100 geregistreerde meldingen te verwerken gekregen. In totaal kwamen in twaalf uur tijd 3500 telefoontjes binnen, die gezamenlijk 51 beluren duurden. De meldingen varieerden van woningbranden tot straatbranden, vreugdevuren, vernielingen, vechtpartijen, huiselijk geweld, verkeersongelukken en gaslekkages.