nieuws

04 okt 2002, 00:12

Recordaantal Citybusreizigers verwacht

Arriva verwacht dat dit jaar een recordaantal mensen gebruik zullen maken van de citybus. Als de voorspellingen uitkomen, hebben eind dit jaar 1,2 miljoen mensen van de pendelbussen gebruik gemaakt. Dat is 11 procent meer dan in 2001.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De citybussen brengen het winkelend publiek vanaf grote parkeerplaatsen aan de Sontweg, Zaanstraat, Peizerweg en Kardinge naar de Grote Markt. De bussen vertrekken om de tien minuten.
Wethouder Schuiling van Verkeer vermoedt dat de Citybus z’n succes voor een groot deel te danken heeft aan de prijzen die voor de ritjes betaald moeten worden. ‘Je betaalt in feite nog geen vier dubbeltjes per persoon. Die aanpak spreekt natuurlijk met name het regiopubliek aan: men wil makkelijk en voordelig naar Stad,’ zegt hij.
Onlangs is er een onderzoek onder de Citybusreizigers uitgevoerd. Hieruit bleek dat de reizigers de Citybus gemiddeld met een 8 beoordelen. Vooral het aantal ritten per uur, de duur van de rit en tarief werden als positief gezien. De citybus bleek ook nieuwe bezoekers naar de binnenstad te lokken: 15 % van de reizigers zou er niet heen gaan als de citybus er niet was. Dat zijn op 1,2 miljoen mensen zo’n 180.000 mensen per jaar.