nieuws

17 aug 2009, 14:02

Groningen zeer in trek als studiestad: recordaantal aanmeldingen voor studentenverenigingen

In Groningen is een recordaantal aanmeldingen bij de verschillende studentenverenigingen binnengekomen. Dat blijkt uit cijfers van Contractus, het overkoepelende orgaan van de Groningse studentenverenigingen. Volgens Contractus is ruim 35 procent van de deelnemers aan de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaarsstudenten, lid geworden van een studentenvereniging. In totaal hebben 1479 nieuwe studenten zich bij de studentenverenigingen aangemeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit de cijfers blijkt dat Vindicat Atque Polit met 487 de meeste aanmeldingen heeft gekregen. Er waren zo veel aanmeldingen dat de vereniging over moest gaan tot een loting. Bij RKSV Albertus Magnus hebben 423 studenten zich aangemeld. ASV Dizkartes kreeg te maken met 324 aanmeldingen. De Navigators Studentenvereniging Groningen komt tot nu toe op 126 inschrijvingen. De kleinere studentenverenigingen haalden gezamenlijk 119 aanmeldingen binnen.

Dit jaar haalde de KEI-week ook al een recordaantal van 3900 deelnemers. Waarschijnlijk hebben de verenigingen hun hoge aantal aanmeldingen te danken aan de vele KEI-lopers in de stad.
Vorig jaar viel de aanwas van nieuwe leden bij verenigingen nogal tegen. Verenigingen hebben daarom dit jaar extra energie gestoken in verschillende activiteiten en promotie tijdens de KEI-week.