nieuws

26 jul 2009, 20:08

Recordaantal bezoekers op open dag FC Groningen

Liefst 23.000 mensen namen zondag een kijkje op de open dag van FC Groningen. Dat is een nieuw record, want nog nooit kwamen zich tijdens deze dag meer supporters bij het stadion melden. De Boumaboulevard was voor speciaal voor deze gelegenheid afgezet. Parkeerterrein P2 was ook ingericht met kraampjes, activiteiten voor kinderen en er draaide zelfs een reuzenrad. Hoogtepunt vormde de spelerspresentatie aan het eind van de open dag. Deze presentatie werd verzorgd door Wilfred Genee.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een nieuwe spits, waar veel supporters ongetwijfeld op hopen, was nog niet van de partij. Het duurt vermoedelijk ook nog wel even voordat een aanvaller gekocht wordt. FC Groningen gaat heel zorgvuldig te werk in de scouting en laat zich niet opjagen. Tijdens de open dag hielden de fans zich hier ook niet echt mee bezig. Het was vooral een gelegenheid om in de stemming te komen voor de competitie die volgende week zondag begint met een thuiswedstrijd tegen Ajax.

Het programma begon met een wedstrijd tussen de A-junioren van FC Groningen en oud-FC Groningen. Na een 1-1 ruststand verloren de oudjes uiteindelijk met 4-1. De eretreffer kwam op naam van Martin Drent, die een voorzet van Joop Gall, de huidige trainer van BV Veendam, tegen de touwen kopte. Ondertussen vonden de supportersartikelen bij de diverse stands gretig aftrek en deed de fanshop uitstekende zaken. Kortom niemand van de 23.000 supporters zal spijt gehad hebben van een tochtje richting de Euroborg. Zeker in combinatie met het weer was het goed toeven in groenwitte sferen. Het is dan ook te hopen dat de open dag de opmaat vormt voor een schitterend seizoen van FC Groningen.