nieuws

05 nov 2019, 10:10

Rechercheurs doen aangifte tegen boer in Zuidhorn na vrijheidsberoving

Rechercheurs doen aangifte tegen boer in Zuidhorn na vrijheidsberoving

Twee rechercheurs van de Groningse politie hebben aangifte gedaan tegen een 54-jarige actievoerende boer, die hen korte tijd in zijn woning in Niezijl had vastgehouden. Deze man is door de politie aangehouden, wat vervolgens leidde tot protest gisteravond van andere boeren bij het politiebureau in Zuidhorn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 54-jarige boer wordt er van verdacht dat hij gistermiddag twee rechercheurs die met hem wilden spreken in zijn woning had vastgehouden. De twee rechercheurs waren naar hem toe gegaan voor een lopend onderzoek. Nadat ze door de man waren vastgehouden moesten er andere agenten aan te pas komen om de twee rechercheurs te ontzetten. Na assistentie van de agenten konden de rechercheurs de woning verlaten. De rechercheurs hebben daarop aangifte gedaan van vrijheidsberoving.

 

Een en ander leidde er toe dat een groep andere boeren het wilde opnemen voor hun 54-jarige collega uit Niezijl. Zij togen naar het politiebureau en kwamen daar verhaal halen na de aanhouding van de 54-jarige man uit de gemeente Westerkwartier, eerder op de avond, zo meldt de Groningse politie via Twitter.

 

De 54 jarige verdachte is - zo meldt vandaag het Dagblad van het Noorden - de stiefvader van een 28-jarige man die er van wordt verdacht dat hij tijdens de politieacties bij het provinciehuis in Groningen opzettelijk zou zijn ingereden op een agente op een politiepaard.

 

Foto boven: Twitter - @Trotsopdeboer