nieuws

27 dec 2009, 18:06

Rebecca Krüders (26) lijsttrekker Student en Stad

De Algemene Ledenvergadering van Student en Stad heeft op woensdag 23 december 2009 de bovenste vijf kandidaten van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 vastgesteld. Lijsttrekker is Rebecca Krüders (26), student rechten en momenteel aan Student en Stad verbonden als fractiemedewerker. Student en Stad zit sinds 1994 in de Groninger gemeenteraad. Het is na Hiltsje Sikma in 1998 voor de tweede keer dat een vrouw de lijst van dé studentenpartij van Groningen aanvoert. De volledige top-5 is als volgt:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

1. Rebecca Krüders (26)

Rebecca is student rechten. Daarnaast is zij vanaf april als fractiemedewerker verbonden aan Student en Stad. Met Rebecca krijgt Student en Stad een lijsttrekker die jongeren in het algemeen en studenten in het bijzonder op één weet te zetten. Krüders is eerder actief geweest in de universiteitsraad en als bestuurslid van de Groninger Studenten Alpinisten Club.

2. Remco Liefers (24)

Remco is in de afrondende fase van zijn rechtenstudie. Ook Remco is momenteel als fractiemedewerker verbonden aan Student en Stad. Eerder was Remco penningmeester bij de Friese studentenvereniging F.F.J. Bernlef.

3. Jos van Rooij (21)

Jos studeert Internationale Organisaties en Internationale Betrekkingen. Momenteel is hij voorzitter van de ACLO. De grootste studentensportorganisatie van Nederland.

4. Max Werkhoven (19)

Max is dit jaar in Groningen begonnen met zijn studie International Business & Management. In het verleden heeft hij onder andere deelgenomen aan het Model European Parlement.

5. John Freerks (23)

John is bezig met de opleiding small business en management. Daarnaast is hij op dit moment penningmeester en extern coördinator van de Hanze Studentenbelangen Vereniging.

Het verkiezingsprogramma van Student en Stad zal halverwege januari worden gepresenteerd. Bij de totstandkoming van dit programma speelt het manifest van Student en Stad, waarin de partij haar grondbeginselen heeft opschreven, een belangrijke rol. In het manifest is veel aandacht voor (jongeren)huisvesting, de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, de Groninger economie en de bereikbaarheid van de stad.