nieuws

22 apr 2018, 10:10

Ramkraak op Action-filiaal in Oude Pekela

Ramkraak op Action-filiaal in Oude Pekela

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een ramkraak gepleegd op de Action aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. De auto waarmee de pui van de winkel waarschijnlijk werd geramd, is later brandend teruggevonden op een industrieterrein in Veendam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rond kwart over één ’s nachts zag een getuige hoe een grijze personenauto de voorpui van het Pekelder Action-filiaal ramde. De inzittenden gingen vervolgens de winkel binnen en gingen er korte tijd later weer vandoor in dezelfde auto. Volgens de politie is niet bekend wat ze hebben meegenomen uit de winkel.

Een burgernetmelding om uit te kijken naar de betrokken auto en een zoektocht door toegesnelde politiemensen leverden geen direct resultaat op.

Later op de avond werd op een industrieterrein aan de Lloydsweg in Veendam een brandende, grijze personenauto aangetroffen. Dit betrof hoogstwaarschijnlijk voertuig dat bij de ramkraak werd gebruikt. Door de brand raakten ook twee vrachtwagentrailers beschadigd.

De uitgebrande auto is meegenomen voor sporenonderzoek en ook bij de winkel is uitgebreid forensisch onderzoek gedaan. Daarnaast is de politie op zoek naar camerabeelden die van nut kunnen zijn en naar getuigen die iets kunnen vertellen over de ramkraak of de autobrand.