nieuws

02 nov 2012, 10:10

‘Radio 538 voor War Child’ in maart opnieuw naar Groningen; oproep aan alle scholen en bedrijven

Radio 538 voor War Child komt in 2013 opnieuw naar Groningen. Op vrijdag 22 maart wordt het startsignaal voor de actie gegeven vanaf de Grote Markt in Groningen. Vanaf daar zullen alle 538 DJ’s live uitzenden. Voor de actie worden alle organisaties en inwoners van stad en provincie Groningen opgeroepen om een actie te organiseren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor War Child.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De actie ‘538 voor War Child’ heeft slechts één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het faciliteren van onderwijs voor oorlogskinderen in (voormalige) oorlogsgebieden. Er zijn op het moment 28 miljoen oorlogskinderen die nog nooit een leraar hebben gezien omdat ze bijvoorbeeld in mijnen moeten werken of kindsoldaat. Thema van dit jaar is “verlaten kinderen”: kinderen die door de oorlog hun ouders zijn verloren.

Succesvolle editie 2012 In 2012 kwam de benefiet actie Radio 538 voor War Child ook al naar Groningen. Toen werd het eindfeest op de Grote Markt in Groningen gehouden. Dit was een groot succes. Gemeente, provincie en Marketing Groningen zijn dan ook bijzonder trots dat Radio 538 voor War Child voor een tweede keer naar de Grote Markt wil komen. Dit jaar vindt de benefietactie plaats van 22 tot en met 29 maart. Hiervoor zendt Radio 538 vanuit acht verschillende gemeenten in Nederland haar radio programma uit met DJ’s zoals Ruud de Wild, Edwin Evers en Dennis Ruyer.

Oproep

Marketing Groningen, die het evenement begeleidt, roept alle bedrijven, scholen, (studenten)verenigingen, bewonersorganisaties, wijkverenigingen, culturele instellingen en andere organisaties op om hun talenten in te zetten voor War Child en zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen.

Op 5 november a.s vindt een kick-off bijeenkomst over de actie plaats in het Provinciehuis, Sint Jansstraat 4. Voor alle basis- en middelbare scholen is deze bijeenkomst om 15.30 uur en voor alle andere bedrijven en organisaties om 17.00 uur. War Child is bij de kick-off aanwezig om informatie te geven over het evenement en om tips te geven omtrent acties.

Organisaties of particulieren die interesse hebben om daarbij aanwezig te zijn, kunnen zich aanmelden bij Marketing Groningen via info@marketinggroningen.nl.


Meer informatie op www.538voorwarchild.nl.