nieuws

04 nov 2011, 11:11

Québec Festival brengt Canada naar Groningen

Komend weekend staan de Groninger Stadsschouwburg, De Oosterpoort, ForumImages en de Rijksuniversiteit in het teken van de Canadese kunsten. In het kader van de eerste editie van het Québec Festival zijn er een groot aantal acts op het gebied van theater, dans, muziek en circus op verschillende locaties in de stad te bewonderen. Het festival zal geopend worden door de Canadese circussensatie The 7 Fingers met hun voorstelling ‘PSY’. De shows van dit gezelschap op vrijdag en zaterdag zijn helaas al uitverkocht, maar voor de zondagmiddagvoorstelling zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Compagnie Flak en La La La Human Steps zorgen dit weekeinde voor de dansvoorstellingen terwijl er ook volop muziek is, van de top van de klassiek vioolmuziek (Les Violins du Roy) tot het zesmansorkest l’Orchestre d’Hommes-Ochestres.

Verder wordt er een debat georganiseerd over migratie, een avond over projecten uit Québec op het gebied van Augmented Reality, een literair programma over migrantenschrijvers en nog veel meer. Bezoekers van het festival kunnen er een complete avond uit van maken, in vier toprestaurants in Groningen staat namelijk de culinaire keuken van Québec centraal: Restaurant Muze, De Pauw, 2 Belgen en Bacchus Bistro. De chefkoks van deze restaurants hebben voorafgaand aan het festival een speciale masterclass gekregen van Samuel Aubry-Gagnon, de Chefkok van de Algemene afvaardiging van Québec in Brussel, om zich de specialiteiten eigen te maken.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.quebecfestival.nl