nieuws

28 aug 2009, 10:10

Pyromaan van Menterwolde (17) aangehouden

Met de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Zuidbroek heeft de politie deze week zeker tien branden opgelost. De knaap werd afgelopen maandag in zijn woning aangehouden na gedegen recherchewerk en enkele binnengekomen tips.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


Tijdens het verhoor bekende de minderjarige in 2007, 2008 en begin 2009 tien branden te hebben gesticht. Zo stak hij volgens eigen zeggen in oktober 2008 het keukengedeelte van een leegstaande woning aan de Spoorstraat in brand. De brandweer wist toen de brand te blussen. De schade viel hierdoor enigszins mee.

Andere branden
Verder bekende de jongen op het industrieterrein ‘De Gouden Driehoek’ bij de autosnelweg A7/autoweg N33 enkele brandjes te hebben gesticht door pallets of containers bij bedrijven in brand te steken. Door de branden liepen enkele nabijgelegen bedrijven brandschade op. Ook moest een bankje in het Hertenkamp in Zuidbroek het ontgelden. Het zitmeubel brandde volledig af. Ten slotte stak de 17-jarige bij de zandafgraving achter motel ‘Van der Valk’ twee bouwcontainers in brand.

Vrij
De verdachte heeft de branden bekend. Hij is donderdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris en na verhoor heengezonden. De verdachte is niet verantwoordelijk voor de branden die in het afgelopen half jaar in Zuidbroek hebben plaatsgevonden. De politie maakt proces verbaal op. De jongen zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.