nieuws

08 mei 2019, 10:10

PVV maakt zich ernstige zorgen over onveilige Korrewegwijk

PVV maakt zich ernstige zorgen over onveilige Korrewegwijk

De PVV in Groningen maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid in de Korrewegwijk. De gemeenteraadsfractie van de partij wil weten hoe de jeugd in de toekomst veilig door de wijk kan fietsen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Aanleiding is een mishandeling van een jongen op de Oosterhamriklaan. Het slachtoffer werd op 4 mei aangevallen door een groep jongeren en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. 

“Op 15 oktober 2017 werd er zelfs een student neergeschoten”, zo stelt fractiemedewerker Kelly Uneken namens de partij. “Hij overleefde deze aanslag ternauwernood en is blijvend verlamd. Deze vreselijke daad gebeurde een straat verder dan de mishandeling van het afgelopen weekeinde.”

De PVV fractie maakt zich ernstige zorgen over de onveiligheid in die omgeving, vooral 's avonds en 's nachts. “Met name de jeugd die ’s nachts na het uitgaan in de binnenstad naar huis gaat, moet veilig door de Korrewegwijk naar huis kunnen fietsen”, aldus de partij. 

De PVV wil nu weten of de gemeente op de hoogte is van de overlast en dreiging in de wijk, of er een goed beeld is van hangjongeren in de buurt en welke maatregelen er worden genomen opdat jongeren ‘s avonds of ‘s nachts weer veilig door de Korrewegwijk naar huis kunnen gaan.