nieuws

13 jul 2000, 00:12

PvdA verwijt referendum-organisatie Grote Markt ‘leugens en stemmingmakerij’

Een PvdA-lid verwijt het Comité Geen Gat in de Grote Markt ‘leugens en stemmingmakerij’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Het referendum over de Noordzijde van de Grote Markt lijkt er aan te komen. Voor mij hoeft dat niet, maar ik vind het ook geen écht probleem. Bovendien , als er genoeg mensen tekenen, wie ben ik dan om er op tegen te zijn? Dan moet het gewoon, en dan moet het maar. Maar waar ik wel echt van baal is het feit dat het Comité Geen Gat in de Grote Markt (GGGM) een valse voorstelling van zaken schets met betrekking tot de financiering van het project.
Een en ander zegt het PvdA-lid Jan R. Lunsing in het blad Onze Binding van de afdeling Groningen van de PvdA. Lunsing zegt dat hij er van baalt dat de GGGM roept dat het geld voor de parkeergarage anders gebruikt zou moeten worden en dat de gemeente dit geld anders zou moeten investeren. ‘Alsof het gaat om geld van de gemeente Groningen! Dat is het niet, het is geld dat in de stad wordt geïnvesteerd als dit plan wordt uitgevoerd. Maar als het plan niet wordt uitgevoerd, zal het geld elders geïnvesteerd worden. Het is een leugen te doen alsof we het geld in scholen kunnen investeren, want er wordt geen overheidsgeld in het plan gestoken’
‘Op deze manier wordt de campagne voor het referendum stemmingmakerij die nergens op slaat. Of het zou moeten zijn dat de SP en GroenLinks wat aandacht krijgen. Als dat de bedoeling is, dan wordt het helemaal duidelijk wier er overheidsgeld over de balk smijt. Een referendum kost ook geld’. Aldus PvdA-lid Jan R. Lunsing in het afdelingsblad Onze Binding. U kunt op zijn stelling reageren op het forum op de website over de nieuwe Noordzijde: