nieuws

24 mei 2010, 13:01

PvdA stoort zich aan ‘onfatsoenlijk geplak’ in Groningen

De PvdA in Grootegast stoort zich aan ‘onfatsoenlijk’ geplak van verkiezingsposters in de provincie Groningen. Politieke partijen blijken geheel naar eigen maatstaven hun affiches te kunnen plakken op de borden, dus ook over andere affiches heen. Myra Eeken-Hermans, voorzitter PvdA afdeling Grootegast, vindt het raar dat er geen duidelijke regels voor zijn. Althans niet in Grootegast waar het plakken volgens regels van fatsoen gaat. Maar zo fatsoenlijk blijkt niet iedereen te zijn, zo schrijft ze. Eeken meldt:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Onfatsoenlijk geplak


Afgelopen donderdag plakten onze fractieleden de posters van Job Cohen op de nog vrijwel lege aanplakborden in onze gemeente. Nu zijn er al posters half afgescheurd of er is door de SP zelfs overheen geplakt! Terwijl er nog voldoende ruimte is. Je zou ze haast aanklagen voor het beperken van de vrijheid van meningsuiting.


Ronduit onfatsoenlijk, misschien zelf schandalig. Of is dit de manier als politieke partijen om de aandacht van de kiezer te winnen? Kun je als partij alleen maar aandacht trekken door anderen te ontkennen of weg te bonjouren? Ik vind dat zielig. Nu kunnen we als PvdA natuurlijk weer over de SP heen gaan plakken en vervolgens komt er weer een andere partij die vindt dat een poster van zijn concullega niet kan en die gaat daar weer overheen plakken.

En waar blijf je dan? Opvallend was ook al dat de eerste poster die was opgeplakt (TON) overal al was afgescheurd. Wat is dit voor 'gedoe'? Op navraag (bij de start van het plakken) bij Auke Helmus, de contactpersoon voor de organisatie van de verkiezingen in de gemeente, bleek dat er geen 'plakregels' zijn, behalve de regels van het fatsoen. Nou, mij is hierdoor wel gebleken dat een aantal mensen/partijen niet meer weten wat dat is. Hup CDA, toch iets beter je best doen voor een heropvoeding van fatsoen!'


Myra Eeken-Hermans


Voorzitter PvdA afdeling Grootegast