nieuws

04 nov 2001, 00:12

PvdA neemt cultuur aan Grote Markt op in verkiezingsprogramma

De Partij van de Arbeid in Groningen wil dat er een culturele invulling komt aan de Grote Markt oostzijde. Die wens was al een tijd bekend, maar hij is nu officieel toegevoegd aan het programma waarmee deze parttij de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen ‘in’ gaat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het verkiezingsprogramma werd woensdagavond vastgesteld tijdens een speciale ledenvergadering. Het afdelingsbestuur had al een concept-tekst gereed, met als strekking dat ‘ het wenselijk zou zijn dat er een onderzoek komt naar een nieuw theater aan de oostzijde van de Grote Markt’. Maar volgens diverse leden van de PvdA was dat een nogal vrijblijvende formulering. Zij dienden daarom een amendement in met een iets scherpere formulering. Namelijk ‘dat er aan de oostzijde van de Grote Markt een culturele invulling moet worden gerealiseerd’. Maar of dat een theater moet worden, dat laat de partij in het midden.
Volgens fractievoorzitter Marjo van Dijken gaat het om een ‘heel breed geformuleerde wens’. De PvdA weet volgens haar beslist nog niet wat het voor culturele invulling zou moeten zijn. ‘Wat dat betreft is alles echt nog open. Maar we denken in elk geval wel aan een functie die overdag en ook ’s avonds veel publiek trekt. Wat dat precies is, dat is nu nog niet te zeggen. Het zou ook heel goed iets in de toeristische sfeer kunnen zijn’.