nieuws

20 jan 2008, 21:09

PvdA: moet Groningen zich meer op Oosten richten, en minder op Randstad?

Als het westen niet wil, gaan we naar het oosten. De Zuiderzeelijn was bedoeld om de verbindingen met het Westen te verbeteren in de hoop, dat de verbindingen naar het Oosten kan worden doorgetrokken. Nu de Zuiderzeelijn er voorlopig niet komt, organiseert de PvdA Groningen op 24 januari om 20.00 uur in Ons Pand aan de Haddingestraat 10 te Groningen een debat met vragen als: moeten we ons meer op het Oosten en minder op Holland richten?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met welke regio’s kunnen we samenwerken en hoe maken we over tien jaar een socialer en sterker Groningen in een socialer en sterker Europa? Kortom hoe moet Europa, en daarin Groningen, er over tien jaar uit zien?
Wethouder Jaap Dijkstra houdt een inleiding onder meer over zijn reizen naar het oosten en de kansen die die contacten Groningen te bieden hebben. Historicus Otto Knotnerus geeft een inleiding over de regionale cultuur in Waddenkustgebied. Europarlementariër en oud Stadjer Thijs Berman geeft vervolgens zijn reactie. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen of geven van zienswijzen. Toegang gratis.