nieuws

24 jun 2011, 09:09

Pvda Groningen wel degelijk “zeer tevreden over burgemeester Peter Rehwinkel”

De fractie van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Groningen is “zeer tevreden” over het werk van burgemeester Peter Rehwinkel. Dat laat fractievoorzitter Arjan de Rooij weten in reactie op een commentaar gisteren in de GIC. Volgens de PvdA-fractievoorzitter heeft hij wel kritiek geuit op burgemeester Rehwinkel, die in zijn ogen eerder te veel zaken oppakt, dan te weinig. “Maar dat wil niet zeggen dat wij forse kritiek op het functioneren van Rehwinkel zouden hebben. Integendeel: ik ben juist zeer tevreden”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het commentaar in de GIC maakten we melding van berichten op RTV Noord en in het Dagblad dat er in de Groningse gemeenteraad kritiek is op burgemeester Rehwinkel. Die zou te veel bezig zijn met representatie en te weinig met de inhoud. Die kritiek werd onder meer opgetekend uit de mond van partijgenoten maar ook van andere gemeenteraadsleden.Maar die kritiek wordt niet onderschreven door de PvdA-fractievoorzitter.


Volgens De Rooij moet dan ook niet de indruk ontstaan dat de PvdA niet tevreden zou zijn over de manier van functioneren van Rehwinkel.


“Ik hecht er aan te melden dat ik nimmer heb gezegd dat de burgemeester zich te weinig laat zien. Ik heb wel gezegd dat de burgemeester prioriteiten moet stellen en dat moet hij doen omdat hij veel te veel zaken goed wil doen. Het is, naar mijn mening, niet vol te houden om zo hard te werken als Peter Rehwinkel doet. Ik ben zeer tevreden over het werk van Rehwinkel en heb dat ook gemeld in een interview dat jongstleden zondag is uitgezonden. “