nieuws

13 okt 2012, 14:02

PvdA Groningen toch op weg naar nieuw college van B en W; Positieve reactie uit VVD kringen

De PvdA in Groningen gaat niet in op de suggestie van demissionair wethouder Frank de Vries om eerst maar even intern orde op zaken te stellen tot aan de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen over anderhalf jaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De PvdA gaat gewoon deelnemen aan onderhandelingen over een nieuw college van B en W. In elk geval is aan een van de voorwaarden die aan de PvdA waren gesteld voldaan, namelijk dat twee beleidsbepalende PvdA-ers van het toneel zouden verdwijnen: Frank de Vries en Arjan de Rooij.

De PvdA gemeenteraadsfractie heeft besloten nu toch gewoon de besprekingen in te gaan.


VVD


Hoe de VVD daarop reageert is niet bekend: vanuit de Groningse politiek is het nu muisstil op de sociale media. Bij de PvdA maken ze sowieso al nauwelijks gebruik van de sociale media, kennelijk omdat dat tot voor kort niet nodig was. Slechts enkele raadsleden verstuurden af en toe een Tweet.


Maar bij de andere fracties wordt veel slimmer van de sociale media gebruikt gemaakt, zeker bij de VVD in de stad. Alleen daar is het gedurende de onderhandelingen nu ook doodstil: bij de VVD houdt men zich nu ook op de vlakte.


Met uitzondering van  Arno Rutte. Hij was tot voor kort gemeenteraadslid voor de VVD, maar is nu Kamerlid. Dus hij is vrij om te Twitteren zonder angst om fractievoorzitter Joost van Keulen voor de voeten te lopen. Rutte noemt de keuze van de PvdA: ‘Logisch, verstandig en wenselijk’


Mocht dat ook de mening zijn van de VVD-ers in de gemeenteraad - wat niet onwaarschijnlijk is want Rutte kent zijn oud- collega’s - dan zou Groningen net als in Den Haag en de provincie wel eens af kunnen stevenen op een VVD-PvdA coalitie, en hebben partijen als SP en Stadspartij alsnog het nakijken.