nieuws

28 nov 2013, 21:09

PvdA Groningen: Roeland van der Schaaf lijsttrekker; Carine Bloemhoff en Erica van Lente ook in top drie

Carine Bloemhoff (foto) en Erica van Lente staan nummer twee en drie op de kandidatenlijst voor de PvdA. Lijsttrekker is Roeland van der Schaaf. Dat betekent dat de PvdA in de stad Groningen afscheid neemt van Dig Istha, die tijdelijk in Groningen was om de PvdA weer in rustiger vaarwater te krijgen. Als dank voor zijn bewezen diensten krijgt hij geen contract-verlenging.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bestuur van de PvdA Groningen heeft de concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014 vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Roeland van der Schaaf die eerder deze maand de Open Lijsttrekkersverkiezingen won. Carine Bloemhoff staat op plek twee en Erica van Lente op de derde plaats. Van der Schaaf en Van Lente zijn tevens wethouderskandidaat, mocht de PvdA toe treden tot het College van B&W.

 

Het vervolg van de lijst is een combinatie van zittende raadsleden en nieuwe gezichten. Tot die laatste categorie behoren de nummer vier, Sebastiaan Ruddijs, die eerder onder andere afdelingsvoorzitter was in Den Haag, en Maarten van de Laan, student Filosofie, op plaats zes. Zittend raadslid Wim Moes staat op vijf, Jan Pieter Loopstra op zeven, Bea Enting op acht en Simone Brouwer op tien. De nieuwkomers Diederik van der Meide (plek negen) en Krista Boogaard (plek elf) maken het elftal compleet.

 

De volledige concept-kandidatenlijst staat hieronder

1. Roeland van der Schaaf
2. Carine Bloemhoff
3. Erica van Lente
4. Sebastiaan Ruddijs
5. Wim Moes
6. Maarten van de Laan
7. Jan Pieter Loopstra
8. Bea Enting
9. Diederik van der Meide
10. Simone Brouwer
11. Krista Boogaard
12. Erwin Krol
13. Jasper Eijsink
14. Mohn Baldew
15. Niko Rijkens
16. Nathalie Bremer
17. Eisse Kruidhof
18. Habib Bah
19. Kristel Molema
20. Carel Zuil
21. Anne Souren
22. Olivier de Greef
23. Cecile Brouwer
24. Marre de Weger
25. Liza Meindertsma
26. Robert van de Vijver
27. Gerko Arkema
28. Bert Oost
29. Bertus Wubbels
30. Marjo van Dijken


De leden van de PvdA Groningen stellen op de algemene ledenvergadering van 12 december de definitieve kandidatenlijst vast.