nieuws

09 mrt 2010, 09:09

PvdA Groningen: handreiking naar VVD voor nieuw college

De PvdA in Groningen doet een handreiking naar de VVD om deze partij ook bij een nieuw college van B en W te betrekken. De handreiking heeft betrekking op de tram. De VVD liet in de verkiezingsstrijd weten geen peperdure regio-tram te willen hebben, en kwam zelf met het voorstel om een goedkopere tramvariant, een zogenaamde 'Translohr', door Groningen te laten rijden. De Translohr is een tramachtige bus die rijdt over een enkele rail. PvdA fractievoorzitter Arjan de Rooij heeft aan OOG Radio laten weten zo'n Translohr niet langer uit te willen sluiten, om deelname aan een nieuw college van B en W voor de VVD bespreekbaar te maken,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


PvdA lijsttrekker Frank de Vries is gisteravond al oriënterende besprekingen begonnen met de fractievoorzitter. De tweede man van de PvdA, De Rooij, wil deelname van de VVD aan zo’’n college niet al bij voorbaat uitsluiten, zo meldt OOG.

“Om de VVD te verleiden in een college met de PvdA te stappen, sluiten de sociaaldemocraten de Translohr niet meer uit als alternatief voor de regiotram. Dat zegt onderhandelaar en PvdA-fractievoorzitter Arjan de Rooij.
Volgens De Rooij zijn vele alternatieven al onderzocht en te licht bevonden. “Er is al tien jaar onderzoek gedaan naar de trolleybus, en ook naar de bustram. Er is allemaal naar gekeken. Dat weten we al. Maar misschien is zo’n Translohr wel iets.’’, aldus De Rooij op OOG Rradio.