nieuws

15 jan 2002, 00:12

PvdA Groningen: ‘Gemeente moet sneeuw van stoep halen’

Volgens de PvdA in de gemeente Groningen heeft de stad een slechte beurt gemaakt bij de Nieuwsjaarsreceptie in de Oosterpoort. Volgens fractievoorzitter Marjo van Dijken was het zelfs ‘beschamend’ om te zien dat de gemeente de stoep toen niet sneeuwvrij had gemaakt. Van Dijken heeft haar irritatie daarover kenbaar gemaakt aan verantwoordelijk wethouder R. Paas.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens fractievoorzitter Marjo van Dijken is het binnen de gemeente de Milieudienst die bij winterse omstandigheden alles in het werk hoort te stellen om wegen en fietspaden begaanbaar te houden voor de Stadjers en bezoekers van Stad. Over het sneeuwvrij maken en houden van trottoirs liggen er ook duidelijke afspraken: iedere burger moet zijn eigen “straatje” schoonhouden. ‘ En dan is het behoorlijk gênant wanneer we zien dat uitgerekend diezelfde gemeente zich niet aan de afspraken houdt. Bij de Nieuwjaarsreceptie in de Oosterpoort op 1 januari jl. moesten de 3000 gasten glibberend en glijdend de entree heelhuids zien te bereiken. Nu was het vorig jaar nog erger, en onze klachten daarover destijds hebben dus kennelijk niet geholpen’, stelt ze wat bitter vast.
Ze heeft wethouder Paas daarom gevraagd eens na te gaan of en hoe er iets is geregeld voor het sneeuwvrij houden van de trottoirs bij alle gemeentelijke gebouwen. ‘Want als we regels hebben, dan gelden ze voor iedereen!’, zo meent de boze PvdA fractievoorzitter.