nieuws

22 jan 2010, 10:10

PvdA-fractievoorzitter Groningen: ‘Nu maar weer eens normaal doen rond Groninger Forum’

Fractievoorzitter Arjen de Rooij van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Groningen vindt dat de discussie over het nieuwe Groninger Forum een beetje uit de hand dreigt te gaan lopen. Hij ergert zich zeer aan de hoog opgelopen discussies in de media tussen fractievoorzitter Betty de Boer van de VVD, oud-PvdA wethouder Klaas Swaak en de directeur van het Groninger Forum in oprichting Bas van Kampen. Iedereen eist de laataste tijd van elkaar dat ze excuses gaan aanbieden. De Rooij schrijft in het weblog van de PvdA in de Digitale Stad Groningen (www.dsg.nl):

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Met stijgende verbazing en groeiende ergernis heb ik de afgelopen dagen het gekrakeel gevolgd dat in diverse media is ontstaan .
De consternatie begon met een artikel van Klaas Swaak. Klaas is een tegenstander van het Forum en zette zijn argumenten nog eens op een rij. Daarop kwam een reactie van de vier directeuren die stelden dat Klaas maar lid moest worden van de VVD of van de Stadspartij. Vervolgens stelde Betty de Boer (VVD) vragen over een vakantie die Bas van Kampen, directeur van het Forum, geboekt had. Toen moest Betty van Bas haar excuses aanbieden. Nee zei Betty, Bas moest z’n excuses aanbieden. Eelco Eikenaar (SP) vond dat Betty aan de beurt was en dat vond Jan Seton (CDA) ook. Seton vond echter ook dat de VVD naar rechts gleed en de Stadspartij rechts aan het inhalen was. Robbert Prummel (Stadspartij) vond alles een schande maar vond vooral dat hij niet rechts was. Dat had Jan Seton niet mogen zeggen. Iedereen boos op elkaar en het ging nergens over de inhoud. Wat een kabaal en wat een gedoe.
Zullen we het weer eens over de Stad gaan hebben? We moeten met elkaar praten over werkgelegenheid, over bereikbaarheid van de stad. We moeten het met elkaar hebben over jongerenhuisvesting en over het onderwijs. We moeten praten over de economie van de Stad en het verbeteren van de Oostwand van de Grote Markt. Het mooie nieuwe winkelcentrum in Lewenborg. Maar ook over het winkelcentrum Paddepoel dat weer mooi moet worden. Je zou met al dat lawaai over niks nog gaan denken dat er hier niets moest gebeuren.
Als Klaas Swaak nu zelf eens uitmaakt van welke politieke partij hij lid wil zijn, en Bas van Kampen zelf mag weten waar hij op vakantie naar toe gaat, zijn we van dat gezeur af. Dan kunnen we gaan uitleggen wat we willen met de Stad en hoe we dat willen bereiken.’

Arjan de Rooij